آموزش تهیه کیک شکلاتی:
یکی از بهترین و خوشمزه ترین شیرینی های پختنی کیک می باشد . این نوع شیرینی از محبوبیت فوق العاده ای در سراسر جهان برخوردار است . پخت این نوع شیرینی آسان می باشد و فقط نیاز به کمی زمان است که با کمی صبرمی توان کیکی لذیذ پخت ، در این مقاله می خواهیم به طرز تهیه کیک شکلاتی بپردازیم . با ما همراه باشید.
طرز تهیه کیک شکلاتی
کیک نوعی شیرینی با منشأ اروپایی است که در تهیهٔ آن معمولاً چهار مادهٔ اصلی آرد، شکر، تخم مرغ و کره بهم زده شده و پس از درآمدن به حالت اسفنجی، پخته می شوند به علاوه در برخی از انواع گوناگون کیک ها، از موادی چون نشاسته، روغن، میوهٔ درخت و یا خشکبار و مایعاتی مثلشیر، آب یا آب میوه و ادویه جات گوناگون و همچنین از ماده ای برای حجم دادن به خمیر مثل بیکینگ پودر یا خمیرترش نیز استفاده می شود.
در واژه نامه سطح پیشرفته آکسفورد در بخش کیک این تعریف آمده است: کیک خوراکی با مزهٔ شیرین است که از آمیختگی تخم مرغ، آرد، کره، شکر و غیره تهیه می گردد. کیک ها در فر آشپزی یا دستگاه مایکروویو پخته می شوند. کیک ها در شکل ها و اندازه های گوناگون درست می گردند و اکثراً باخامه و یخ چینه تزئین می شوند. در لغت نامه کمبریج علاوه بر آرد، تخم مرغ و شکر به استفاده از روغن در تهیه کیک نیز اشاره شده است. واژه نامه معاصر لانگمن از کیک به عنوان یک خوراکی شیرین و نرم یاد می کند که از مخلوط تخم مرغ، آرد، کره و شکر؛ و به شیوه پخته شدن در فر حاصل می گردد.
*. کیک های شکلاتی خیلی زیادی وجود داره که طعم هاشون در جزئیات باهم خیلی متفاوتند ولی اکثرا مزه خوبی دارن و پر طرفدارن. با تمام این تفاسیر به جرات میگم این کیک از خوشمزه ترین کیک های شکلاتی هست .
کیک شکلاتی:
قبل از هر چیز فرتون رو روشن کنید تا گرم بشه.
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
آرد
1 و 4/3 فنجان ( 220 گرم )
100 گرم / 360 کالری
شکر
1 و 4/3 فنجان ( 350 گرم)
100 گرم / 400 کالری
پودر کاکائو
4/3 فنجان ( 100 گرم )
100 گرم / 312 کالری
بکینگ پودر
2 قاشق چای خوری
نامشخص
نمک
3/1 قاشق چای خوری
100 گرم / 0 کالری
روغن مایع
2/1 فنجان
100 گرم / 900 کالری
تخم مرغ بزرگ
2 عدد
100 گرم / 147 کالری
وانیل
1 قاشق چای خوری
100 گرم / 330 کالری
شیر
1 فنجان سرخالی
100 گرم / 110 کالری
ماست
2 قاشق غذا خوری
100 گرم / 55 کالری
آب جوش
1 فنجان سر خالی
100 گرم / 0 کالری
پودر نسکافه فوری
در صورت تمایل
نامشخص
طرز تهیه کیک شکلاتی :*. شیر و ماست رو از قبل باهم مخلوط کنید و هم بزنید و بذارید حدود ده دقیقه بمونه.آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر و نمک و پودر نسکافه فوری رو باهم مخلوط میکنیم و الک میکنیم. بعد شکر رو هم اضافه میکنیم و کمی مخلوط میکنیم و بهتره یک بار دیگه از الک درشت بگذرونیم.روغن مایع و تخم مرغ و وانیل و لیوان حاوی شیر و ماستمون رو در ظرفی در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
*. البته کاملا باید باهم مخلوط و یکدست شده باشن.بعد مایع بالا رو به مواد خشکمون اضافه میکنیم و با دور آروم همزن یکی دو دقیقه میزنیم تا مواد کاملا مخلوط و یکدست بشنحالا آب جوش رو با دقت و خیلی آروم به مواد اضافه میکنیم و حدود یک دقیقه دیگه و اینبار با سرعت بالای همزن میزنیم. با اضافه کردن آب جوش مایع کیکمون خیلی رقیق میشه ولی مشکلی برای کیکمون پیش نمیاد. پس نگران نشید.
شیر و ماست رو از قبل باهم مخلوط کنید و هم بزنید و بذارید حدود ده دقیقه بمونه.آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر و نمک و پودر نسکافه فوری رو باهم مخلوط میکنیم و الک میکنیم. بعد شکر رو هم اضافه میکنیم و کمی مخلوط میکنیم و بهتره یک بار دیگه از الک درشت بگذرونیم.روغن مایع و تخم مرغ و وانیل و لیوان حاوی شیر و ماستمون رو در ظرفی در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
*. البته کاملا باید باهم مخلوط و یکدست شده باشن.بعد مایع بالا رو به مواد خشکمون اضافه میکنیم و با دور آروم همزن یکی دو دقیقه میزنیم تا مواد کاملا مخلوط و یکدست بشنحالا آب جوش رو با دقت و خیلی آروم به مواد اضافه میکنیم و حدود یک دقیقه دیگه و اینبار با سرعت بالای همزن میزنیم. با اضافه کردن آب جوش مایع کیکمون خیلی رقیق میشه ولی مشکلی برای کیکمون پیش نمیاد. پس نگران نشید.
آموزش کیک شکلاتی :
*. کف قالب رو کمی چرب کنید و اگر نگران چسبیدنش بودید کمی پودر کاکائو هم کف قالب بریزید. مواد کیک رو در قالب بریزید و بذارید در فر بمدت 25-30 دقیقه در دمای 350 درجه فارنهایت یا 187 درجه سانتی گراد تا کاملا بپزه. دقت کنید که در یک ربع اول و حتی تا پخت کامل کیک تحت هیچ شرایطی در فر رو باز نکنید. چون پف کیکتون میخوابه.
*. برای اینکه متوجه شید کیکتون کاملا پخته یا نه از یه خلال دندون برای تست استفاده کنید. تا انتها در کیک فرو ببرید. اگر دونه های خیس کیک به خلال دندون چسبید بدونید که هنوز نپخته.تنظیمات فر ها متفاوته و ممکنه شعله های فرتون کم و زیاد باشه و همین موضوع باعث میشه زمان پخت این کیک تا 35-40 دقیقه هم افزایش پیدا کنه. پس اگر میخواید کیکتون خوب بپزه و اذیت نشید قبل از هر چیز کسی رو بیارید تا فر رو براتون تنظیم کنه.
*. اون افرادی که فر ندارن توصیه میکنم که یه کیک پز تهیه کنید تا برای همیشه خیالتون راحت باشه. اصلا هم مشکلات فر رو نخواهید داشت. قیمتش هم در حال حاضر نسبت به فر و گاز های فر دار خیلی مناسبتره و تمام کارهایی که فر میتونه انجام بده انجام میده. فقط فضای کمتری داره.